Over Foto-Art

Ik ben anders dan andere fotografen

In een wereld die overloopt van visuele content, kan het een ontmoedigende taak zijn om een bekwame fotograaf te vinden die echt de essentie van een moment kan vastleggen. Ik geloof echter dat mijn bedrijfsmatige en kunstzinnige achtergrond, eigenzinnige aanpak en passie voor fotografie mij onderscheiden. Met een divers portfolio en een toewijding om uitzonderlijke resultaten te leveren, ben ik ervan overtuigd dat ik de perfecte kandidaat ben om uw visies tot leven te brengen.


Naast mijn werk als fotograaf ben ik ook (mixed media) kunstenaar. Daar kan ik mijn creativiteit op een andere manier vorm geven.

30 jaar fotografie
Meer dan 30 jaar kennis van zowel analoog als (later) digitale workflow in tal van werkgebieden. Voor kunstzinnige projecten wordt naast digitaal ook analoog zwart/wit ingezet en door mijzelf ontwikkeld en afgedrukt in de natte doka. Ik werk uitsluitend met Hasselblad middenformaat camera’s voor het beste resultaat.


26 jaar bedrijfsmatige kennis
Dankzij mijn 26 jaar bedrijfsmatige achtergrond van programmeur tot CEO van een internationaal bedrijf gericht op visuele communicatie ben ik in staat om op diverse niveaus in de organisatie mee te denken. 


Communicatie
Daarnaast geloof ik in het belang van effectieve communicatie. Ik luister aandachtig naar uw ideeën, verlangens en zorgen en zorg ervoor dat ik uw visie en verwachtingen begrijp. Door gedurende het hele proces open communicatielijnen te onderhouden, garandeer ik dat aan uw unieke vereisten wordt voldaan en dat uw tevredenheid prioriteit heeft.


Commerciële fotografie
Ik richt mij vooral op commerciële fotografie zoals bedrijfsreportages, productfotografie, landschapsfotografie, kunstfotografie en workshops. Tevens mogelijkheden om mee te denken voor bv het plaatsen van visuele content op websites.


Autonome fotografie
Naast opdrachten, maak ik tevens autonoom werk, met een kunstzinnige blik en geschikt voor b.v. een winkel, interieur, galerie of museum.


Je huurt een fotograaf met passie in, die tevens kunstenaar, bedrijfsdeskundige en ICT-er is.


Is je interesse gewekt, heb je vragen of nieuwsgierig. Neem dan contact op. Ik ben altijd bereid voor een gesprek om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.


Historie

30+ jaar werkzaam als allround fotograaf en kunstenaar, daarnaast ben ik werkzaam geweest als programmeur, product owner en CEO bij een internationaal softwarebedrijf in de 

digital signage markt. 

B2B

Werkzaam in de zakelijke markt, autonoom kunstenaar en vind het leuk om kennis te delen via workshops.

Professionele vaardigheden

Kwaliteit en originaliteit en maak gebruik van digitaal middenformaat apparatuur en analoog middenformaat en grootformaat 4x5" apparatuur om dit te bereiken.

Persoonlijke aanpak

Ongedwongen sfeer

Creatieve begeleiding

Flexibel

Op locatie

Service gericht

Kunstzinnig

Fotografie analoog en digitaal, opleiding Kunstacademie Arendonk afdeling mixed media, beeldhouwen en het gieten van bronzen beelden.

Awards & publications

2012 Museum 'De Pont' foto presentatie
2008 Groene woud festival 2e prijs

2005 Boek "Bestaan Best". 6 foto's
1998 Agfa b&w competition 1e prijs

Ervaring met Alternatieve fotografische processen

Zwart/wit Bariet drukken 

Zwart/wit film ontwikkeling tot 4x5"

Cyanotype

Liquid light emulsion


Opleidingen

Daquerreotype (Martinus Ortelee)

Wet collodium plates (Quinn Jacobson)

Lith printing (Wolfgang Moersch)

Bromoil (Jeroen de Wijs)

Palladium & Platinum (Witho worms)

Exposities

2024 Kunstacademie Arendonk Juni Expo
2023 Kunstacademie Arendonk

2014 kunstroute Best

2013 Het Oude Kerkje, Middelbeers

2013 Pieter Brueghel, Veghel

2013 Museum Kruysenhuis, Oirschot

2012 Noordkade (CHV), Veghel

2012 Kunstroute Best

2011 Photo Gallery Lotard, Eindhoven

2010 Gallery Pieter Brueghel, Veghel

2010 Gallery ArtBest

2010 Gallery Belle Arti Best